Postări populare

miercuri, 23 decembrie 2015

"Eleganța Ariciului" de Muriel Barbery- Recenzie

 
   Te-ai întrebat vreodată cum privește lumea un copil foarte deștept și bogat? Sau cum o vede portăreasa unui bloc prezidențial? Dacă da( dar și dacă nu ) Eleganța Ariciului ne pune la ochi ochelarii unei fetițe cu intelect superior- ce locuiește la nr. 7 pe rue de Grenelle, într-un apartament de bogătași- și pe cei ai unei portărese culte.
   Povestea emoționantă a "doamnei blocului", dar și limbajul ei academic te fac să te îndrăgostești de ea la fel cum s-a îndrăgostit de dânsa și...de fapt, citiți cartea! Subestimată de toți locatarii, doamna Michel se ascundea pentru a citi o carte bună.
   Și nu, n-am uitat de fetiță. Cum am spus era foarte deșteaptă, însă familia ei nu. Cele mai mari probleme erau cu sora ei, Colombe. De aceea "pe 16 iunie am de gând să împrospătez un pic memoria lor de sardele: o să dau foc apartamentului( cu aprinzătorul pentru grătar). Atenție, nu sunt o criminală: am s-o fac când nu va fi nimeni (...), o sa evacuez pisicile pe fereastră și-o să anunț pompierii destul de devreme, ca să nu fie victime." Dar aflați dacă a dat sau nu foc la apartament citind romanul.
   Amuzant, trist și plin de fragmente emoționante, romanul scris de Muriel Barbery te face sa treci prin toate stările. De la amuzament, atunci când se vorbea de "biluțele lui Neptun" pana la tristețea stârnită de viața doamnei Michel.

   Dar vă spun să vă pregătiți emoțional pentru final, doar atât vă spun! Spor la citit!

9 comentarii:

  1. Eu anul viitor as vrea sa realizez cat mai multe like-uri la pagina mea de pe fb "Books are friends" 💓

    RăspundețiȘtergere
  2. In anul urmator vreau sa citesc cat mai multe carti din wishlist-ul meu! Cont de fb:Vale Andreea

    RăspundețiȘtergere
  3. In anul urmator vreau sa citesc cat mai multe carti din wishlist-ul meu! Cont de fb:Vale Andreea

    RăspundețiȘtergere
  4. In anul viitor sper sa fiu sanatoasa, fericita si sper sa-mi ating toate telurile si sa acizitionez cat mai multe carti. Sarbatori fericite!

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cartea pare foarte frumoasa! Sper sa o câștig din giveaway ca s-o pot citi. În fine, ca sa răspund și la întrebarea concursului, în anul 2016 as vrea sa citesc genuri noi ( science-fiction, fantastic etc.).
    O sa va trimit contul de Facebook prin mesaj.

    RăspundețiȘtergere
  7. Pe anul viitor imi doresc sa citesc mult mai multe carti .

    RăspundețiȘtergere
  8. Vreau ca anul viitor sa reusesc sa imi definitivez drumul in viata, sa decid ce vreau sa fac in viitor.

    RăspundețiȘtergere