Postări populare

duminică, 3 ianuarie 2016

"Cartea pierdută a vrăjitoarelor" de Deborah Harkness- Recenzie


Produs publicat in 2012 de Litera
Data apariției: Noiembrie 2012
Format: 150x217
Tip copertă: Cartonată
Număr pagini: 656
ISBN: 978-606-21-0049-0
     În inima Bibliotecii Bodleiene din Oxford, profesorul universitar Diana Bishop descoperă fără sa vrea, în cursul cercetărilor ei, un manuscris alchimic aflat sub o vrajă. Deși se trage dintr-un neam vechi și celebru de vrăjitoare, Diana nu vrea sa aibă de-a face cu vrăjitoria, asa că, după o analiza sumară, returnează manuscrisul. Dar descoperirea ei pune în mișcare o întreaga lume fantastică, atrăgând pe urmele sale o sumedenie de demoni, vrăjitoare și vampiri. Manuscrisul găsit de Diana și considerat pierdut de secole, este râvnit de toți aceștia, iar faptul ca ea este singura creatură care poarte rupe vraja o transforma într-o țintă.

     Printre creaturile care se strâng în jurul Dianei se numără și vampirul Matthew Clairmont, un genetician pasionat de teoriile lui Darwin. Impreună, Diana și Matthew pornesc să descifreze secretele manuscrisului. Dar relația care se înfiripă intre vampirul de o mie cinci sute de ani și vrăjitoarea ale cărei puteri sunt legate printr-o vrajă amenința să spulbere pacea fragilă care domnea de multa vreme între creaturi și oameni - și cu siguranță va transforma lumea Dianei.
     Cu o poveste ce incepe anost si plictisitor "Cartea pierduta a vrajitoarelor" a devenit un bestseller international. Sincer, nu de putine ori mi-a venit sa ma las de ea datorita momentelor in care ma plictiseam.Dar continuand s-o citesc am ajuns sa n-o pot lasa din mana. 
     Cu scene de maxima tensiune si momente tandre "Cartea pierduta a vrajitoarelor" te "tine in priza" pe aproape toata durata ei. 
     Cu inteligenta si talentele ascunse ale Dianei, experienta de viata si aptitudinile de razboinic ale lui Matthew si clanul de "rebeli" ce-l vor forma acestia isi mentin relatia atat de ciudata de VAMPIR- VRAJITOARE. 
     Pe final pot spune ca citeam oarte repede parca vrajita de poveste si am ajuns s-o termin in timp record. Acum de abia astept sa achizitionez si "Scoala noptii"- continuarea ei-.
     Vi-o recomand cu drag si va promit ca nu o sa va dezamageasca. Nta acordata este 4/5.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu